Scrooge McMakeup presents II: Jessup kistovi za oči

Pozdrav svima! Baš sam pričala s D. nedavno o ideji revivala bloga, pa sam odmah nakon toga pomislila kako me je sraaaaaam što godinu dana ništa nismo objavile. Definitivno potvrđujemo da smo world's worst beauty bloggers, otuda i novi naziv. Pokušat ćemo se ovaj put održati među živima. 😅

Ono što vam ja donosim ovaj put jesu Jessup kistovi, prvi dojmovi. Prvi put sam naručivala bilo što njihovo, i to preko interneta, i to preko aliexpressa. Shvatila sam kako mi se kolekcija kistova za oči dobrano smanjila kroz godine i htjela sam jednim udarcem ubiti par muha: kupiti povoljan set kistova za oči, dobar set kistova za oči, dovoljan broj kistova za oči... Kužite što vam hoću reći.Na preporuku forumašica, pronjuškala sam po aliexpressu, i to po službenoj ''trgovini'' Jessup kistova i našla ovaj divni set od 15 komada od bambusove drške. Naručeni su 09.01. i došli su za rekordnih 10 dana kod mene! Seller je odličan, odmah je poslao mail da će sam napisati da je vrijednost manja kako bih izbjegla potencijalnu carinu, te je zamolio za dobru ocjenu. (Kao i svi selleri online)


Meni nije bilo žao ocijeniti ih s najvišom ocjenom i upisati neki lijepi komentar, jer su si zbilja dali truda. Nažalost, slike kako su stigli nemam, budući da nisam planirala išta postati na blog. Kad su stigli, nisu smrdili na plastiku, ili smrdili uopće, no svakako sam ih odmah oprala. Ja vam nisam najnježnija osoba što se tiče pranja kistova, i kad vam ja kažem da kod pranja nije opala nijedna dlaka, onda vjerujte mi, nije opala nijedna dlaka!

Na dodir su jako meki, i nadam se da će odraditi svoj posao dovoljno dobro za mene (disclaimer: šminkam samo sebe, nikoga drugoga). Skrolajte malo dolje za više slika i par rečenica vezanih za svaki kist.

221 - Luxe Soft Crease
Namijenjen za blendanje sjenila do savršenstva (prema opisu sa stranice).


222 - Luxe All Over Shader
Namijenjen je za nanošenje sjenila preko cijelog kapka. Za moj kapak, koji je mali, ovaj kist je preširok za neki precizniji nanos, no pokušat ću mu naći neku drugu namjenu.


223 - Petit Eye Blender
Namijenjen finom blendanju pregiba kapka. Nekome tko ima krupnije oko, ovaj kist bi mogao biti dobar i kao shader za vanjski rub donjeg kapka. 


226 - Smudger
Kist namijenjen kremastijim sjenilima i olovkama. Budući da nisam ljubitelj kremastijih sjenila, ne mogu reći kako će se ponašati, no često koristim olovke za oči pa vjerujem da će mi tu super poslužiti.227 - Luxe Soft Definer
Kist je širi od 221 Creasea, iako je kao i 221, namijenjen za blendanje i nanošenje sjenila. 

  


228 - Luxe Crease
Kist koji je također za blendanje sjenila u pregibu kapka, no dosta je krupniji od 221. Dok je 221 za neko fino, precizno blendanje, ovaj bi kist trebao biti za osnovno blendanje za koje vam nije ultrabitna preciznost.

230 - Luxe Pencil
Zašiljeni kist namijenjen preciznom nanošenju sjenila, a dovoljno je tanak da i meni posluži za vanjski rub donjeg kapka, bez da se zalutalim dlačicama ubodem u oko.


231 - Luxe Petit Crease
Ako se pitate koja je razlika između 221, 228 i 231, ona se pronalazi u gustoći dlaka. 231 je gušće zbijen i malo tvrđi od prethodna dva, također namijenjen blendanju sjenila u pregibu kapka.


233 - Cream Shader
Kao što mu i samo ime kaže, namijenjen kremastim sjenilima (koje ja ne podnosim). Pokušat ću ga prenamijeniti za korektor, no ako ni tako ne bude funkcionirao, ja vjerujem da će ga D. sretno udomiti.


234 - Luxe Smoky Shader
Čim sam vidjela ovaj kist, odmah sam znala za što ću ga koristiti - za Noir sjenilo iz Sleek Matte Me V2 palete (moje najdraže crno sjenilo). Kist je malo gušće zbijenih dlaka, i kupit će dosta proizvoda jednim potezom.


237 - Detail Shader
Dovoljno je sitan kako bi se koristio za nanos sjenila (ili highlighta) u unutarnjem kutu oka, ovisno o tome što preferirate koristiti. 
312 - Detail Liner
Ultra tanak, čvrst kistić za izvlačenje super-preciznog linera. 


317 - Wing Liner
Kist namijenjen izvlačenju tuša. Ja vrlo slabo koristim takve kistove, budući da tuš inače izvlačim njegovim kistom koji već bude unutra (Eveline Celebrities tuš za oči).


322 - Brow Liner
Jedan od kistova kojemu sam se najviše veselila. Kistova za obrve nikad dosta, i jedva čekam vidjeti kako će se ponašati u kombinaciji s Dipbrowom.142 - Concealer Buffer
Posljednji kist koji po meni nikako ne spada u kistove za oči, no nekako su ga tu spakirali. I sam mu naziv kaže da je za blendanje korektora za lice. Budući da je debeo i dosta gust, pokušat ću ga prenamijeniti za blendanje primera za sjenila, pa ćemo vidjeti kako se ponaša.Mislim da sam vas poprilično dovoljno ugnjavila za prvi povratnički post. 😂 Eh, da, od silnog baljezganja nisam napisala da su jako lagani u ruci, i drška im je potpuno drvena. Imam već neke bamboo kistove od Ecotoolsa, i naspram njih, ovi djeluju kao mršave sestre (mislim na drške). 

Imate li vi što od Jessup kistova? Kako vam se oni sviđaju? Koje biste setove za oči preporučile? Svakako mi ostavite koju pametnu u komentarima. 

U nadi da mi opet neće trebati godinu dana za idući post, ja vas pozdravljam!

J.


Primjedbe

Popularni postovi