Scrooge McMakeup presents: w7 In the City

Dragi moji, ovo je... drum-rolls - moj prvi make-up post! Konačno sam skupila hrabrosti (i nabavila mobitel s boljom kamerom) da napravim jednu malenu recenziju.

Da sam kozmetička škrtica, znaju svi. Ne volim platiti puno ono što mogu dobiti za manje novaca, ne volim kod nas kupiti skupo nešto što mogu naručiti jeftinije s interneta, i ne volim dati mnogo novca za razvikana imena, ako neke manje poznate marke nude zadovoljavajuću kopiju po puno manjoj cijeni. Današnji post će biti u ovoj zadnjoj kategoriji.

Početkom godine s e-Baya sam naručila w7 mini-paletu In the City. w7 je jedna od mnogo britanskih budget-friendly kozmetičkih marki (poput MUA, Makeup Revolution, Freedom Makeup itd.) koja za manje novaca nudi dupeove iliti imitacije poznatih proizvoda skupljih i razvikanijih brandova.

In the City je paletica sa 6 mat neutralnih sjenila hladnog podtona. Zvuči poznato? Da, trebalo bi, s obzirom na to da se radi o imitaciji slavne Naked2 Basics palete još slavnijeg Urban Decaya.

Paleta dolazi u čvrstoj metalnoj kutijici. Solidno pakiranje, ako mene pitate - metalna kutijica vam se sigurno neće podrobiti ako ju nosite u torbi, a zatvara se prilično čvrsto, pa nema opasnosti od nehotičnog otvaranja. Također, čini se kao da bi izdržala pokoji udarac ili pad s manje visine - ali ne bih ju baš testirala.



S donje strane palete nalazi se popis sastojaka i sjenila - nazivi i vrlo nevjerodostojni prikazi boja.



U paleti se nalazi 6 neutralnih sjenila smještenih u crni plastični pan, a dolaze pokrivena prozirnom zaštitnom plastikom.




Što se samih sjenila tiče, radi se o lijepim, neutralno-hladnim nijansama. Koliko su slične Naked2 Basics nijansama, što bojom a što samom kvalitetom sjenila, ne mogu vam reći - jer nikada nisam bila ni blizu UD sjenilima, a ne da sam ih mrljala po rukama/očima.
Ono što mogu reći je da su boje vrlo prikladne za neutralni dnevni make-up, a tamnije nijanse nude mogućnost dramatičnije šminke sa smokey efektom.




Što se same kvalitete sjenila tiče - malo su praškasta, suha su i kredasta, i kada prelazim kistom po njima imam osjećaj kao da stružem sjenilo. A kist je stvarno mekan i nježan. Svaki prelazak kistom će ostaviti popriličan nered na panu, puno prašine i fallouta.
Aplikacija na kapak će proći malo bezbolnije, ali opet će biti malo prašenja i svakako je potrebno malo čišćenja mrvica sjenila oko oka.
Znači, ne, ne radi se o savršeno kremastim i mazivim sjenilima, nego o suhoj, kredastoj teksturi.

Pigmentacija je zadovoljavajuća. Preko Artdecoove baze za sjenila daju jako lijepu boju u jednom ili dva nanosa, i fino se blendaju.
Trajnost je isto prilično dobra, uz već spomenutu bazu izdržat će radni dan bez pretjeranog blijeđenja ili nakupljanja u naboru kapka.

I, na samom kraju, evo i swatcheva. Sjenila su nanesena u jednom nanosu preko baze, od najtamnijeg do najsvjetlijeg.



Prva po redu je tamno siva, zanimljivog imena Andrea. Ova nijansa se dosta praši i treba ju nanijeti u više slojeva da bi se dobila jača pigmentacija, ali u jednom laganom sloju daje dubinu boji preko koje se nanosi.

Druga po redu je Autumn. Radi se o hladnoj tamnosmeđoj nijansi. 

Treća nijansa je Touch, svjetlija smeđa koja ipak ima dubinu. Preferiram ju za sjenčanje pregiba kapka u dnevnim neutralnim lookovima.

Četvrta nijansa, potpuno promašenog naziva Brass - jer to m od mjedi u sebi nema (samo kao podsjetnik, mjed je slitina bakra i cinka žućkaste boje... vidi li itko ovdje ž od žućkastog?), je ugodna, neutralna taupe (da ne kažemo sivosmeđebež) nijansa na svjetlijem spektru te boje. Osobama tamnije puti bi mogla biti lijepa prijelazna nijansa, dok nekome svjetlije puti može podjednako poslužiti i kao bazna nijansa za cijeli kapak, kao međunijansa za blendanje tamnije i svjetlije, ali i kao nijansa za sjenčanje pregiba kapka ili isticanje vanjskog kuta oka (u slučaju smirenijeg, decentnog make-upa).

Predzadnja nijansa također ima zanimljivo ime: Troy. Kakve veze ima s Trojom, ne znam - ali meni je to bež sjenilo go-to boja za blendanje rubova sjenila od trenutka kada sam otvorila paletu. Kao što vidite - ili ne vidite :) , radi se o boji moje kože, jedva prepoznatljivom od mog tena, što ju čini savršenom za tu namjenu. Nekome tamnijem bi mogla biti dobar highlight.

Zadnja nijansa na mom swatchu je Wigwam, svijetla, svijetla bež nijansa, idealna za highlight unutarnjeg kuta ili ispod obrva.

I da, to bi bilo to.
Za cijenu od oko 6 dolara, može proći. Nije neko savršenstvo od palete, ali koristila sam i lošija sjenila koja su koštala više. Kao alternativa pet do šest puta skupljim Urban Decay sjenilima - vrlo dobro.
Scrooge McMakeup ih odobrava ;)

Hoću li kupiti još koju w7 paletu  još nisam odlučila - mami me njihov dupe za Naked3, ali nisam još odlučila a) treba li mi uopće i b) hoću li u tom slučaju uzeti w7 ili možda probati Makeup Revolution ili Freedom Makeup.

Što vi mislite o dupeovima skupih brandova? Kupujete li radije originale, ili ste skloni takvom obliku štednje?

Do idućeg tipkanja, maše vam
d.

Primjedbe

Popularni postovi