Essence The cushion eyeliner

Ne tako novi trend koji nam je stigao iz azijske kozmetike su cushion proizvodi. Za one neupućene, radi se o jastučiću od spužve (cushionu) bogato natopljenom tekućim proizvodom, koja se obično nalazi u kompaktnom pakiranju.
Naravno da će svaki azijski trend koji privuče dovoljno obožavateljica naći put i u europske drogerije, pa smo, nakon high-end brandova, dočekali cushion-maniju i u lokalnom DM-u, Bipi ili Mülleru.
I tako, šetajući Müllerom u potrazi za novim kosim kistićem, razgledam novi Essence i Catrice asortiman, i za oko mi zapnu dva nova proizvoda: i Essence i Catrice su lansirali cushion eyeliner, odnosno, da prevedemo: tuš za oči u jastučiću. Naravno da su me prstići odmah zasvrbili. Zar ste posumnjali?
Koji kupiti, pitanje je sad? Ah, te dileme. Moj unutarnji Scrooge McDuck je brzo riješio dilemu: Catriceov košta 35 kn za 3 ml. Essence košta 25 kn za istu količinu. Pa nisam luda dati 10 kn više!

Ako ga odlučite loviti, mogu vam reći da je moj ulovljen na trostrukom stalku u Mülleru, gdje se nalazi iznad kosog kistića. U Bipi s jednostrukim stalkom ga sigurno nema (kao ni kosih kistova -_- ).
Sama teglica izgleda ovako:



Znači, prilično standardna plastična teglica sa čepom na navoj. Navoj se čini prilično čvrst, nadam se da će pakiranje preživjeti susrete s mojim kupaonskim pločicama, pošto sam poslovično vrlo spretna.



A sad o samom tušu. Kada ga otvorite, vidite ovo:


To je taj famozni jastučić.


Čak ni kada ga okrenete naopačke, proizvod ne kaplje iz njega.

A sada o samom proizvodu: radi se o tekućem tušu koji se jako lijepo dozira pritiskom kistića na spužvicu. Pigmentacija je dobra, ne razlijeva se prilikom nanošenja, nanosi se ravnomjerno, a suši brzo.
Nanosim ga Vernissage No1 tankim slikarskim kistom (koji mi se zasad pokazao kao najbolji i najprecizniji alat za izvlačenje tuša za oči).


Jednim laganim prislanjanjem kista na spužvicu dobila sam ovo.


Trljanje prstom daje ovaj rezultat:


Ovako to izgleda kod mene:

Essence Cushion eyeliner



Linija tuša je ostala ista 8 sati nakon nanošenja, nije se razmazala, izmrvila niti popucala, a rekla bih, ni izblijedila. Doduše, nije testiran u ekstremnim uvjetima znojenja, plakanja ili snježne mećave - no kako nije deklariran kao vodootporan, nekako sumnjam da bi izdržao to trojstvo - snijeg, znoj i suze. Za zimu ću morati ipak potražiti nešto vodootporno, ali do zime vjerujem da ćemo se lijepo družiti, jer taman mi je moj Essence Liquid ink waterproof pomalo dosadio (hoće to nakon 3 godine svakodnevne upotrebe i 5-6 potrošenih bočica...)

Nakon 10 sati nošenja
Skidanje je jednostavno, u potpunosti silazi uz pomoć micelarne otopine.

I, kako vam se čini? Jeste li isprobale cushion proizvode, planirate li?
Pozdrav do idućeg posta,

d.

















Primjedbe

Popularni postovi