Scrooge McMakeup presents III: Cien Intensive Repair maska za kosu s keratinom


Evo, da ne bude samo J. nekromant, i ja malo oživljavam mrtvace. 😆 Što da vam kažem, samo potvrđujemo titulu najgorih blogerica ikad. 😉

Danas sam vam odlučila predstaviti jedan dragulj iz beauty on a budget kategorije, a radi se o proizvodu za kosu.
Inače sam vlasnica duge kose koju sam godinama bojala u plavo, prije godinu dana vratila u svoju prirodnu boju. Kad kažem duge, mislim duuuuge. Obično ju nosim dužine ispod struka, rijetko ju skratim do struka, a kad sam nemarna kao zadnjih godinu dana, izraste i do trtice. Kosa mi je dosta jaka i otporna, sklona mašćenju, a tjeme osjetljivo i masno-perutavo.
Godinama sam se klela u Aussie Luscious long šampon i 3 Minute Miracle masku (regenerator ne koristim, bar ne u tom klasičnom smislu, ali to je druga priča) i pobožno ih koristila, ta divota mi je actually otpetljavala čvorove i čvoriće pri ispiranju. I onda se dogodilo isto što se dogodi sa svim mojih HG proizvodima: POVUKLI SU IH!
Godinu dana tragam za zamjenskim proizvodima, isprobala sam hrpu toga, šampon još tražim, ali masku sam definitivno pronašla. Dostupna je u Lidlu i košta strašnih 13 kn, a učinkom papa za doručak i one po 50, i one po 100 i one po 130 kn.



Puno ime joj je Cien Intensive Repair Mask keratin power formula.
Radi se o masci obogaćenoj keratinom (znači, proteinskoj), koja jača strukturu kose. Nekome tko ima suhu, poroznu kosu i otvorene kutikule vjerojatno neće odgovarati, jer proteini takvu kosu (bar sam tako čitala, ako su lagali mene - i ja lažem vas...) čine još sušom i lomljivijom. Moja debela, blago hidrofobna kosa zatvorenih kutikula proteine, pak, voli 💕 (a zato se nikako ne slaže s uljima 💔, koja ostanu sjediti na površini i samo me cijelu zamaste) i ova maska ju prekrasno ojača, omekša, a i lijepo raspetlja.
Uglavnom, maska miriše ugodno, sintetički, intenzivno ali (meni bar) ne prenapadno – miris se diskretno zadržava u kosi. Bijele je boje, guste, kremaste teksture, da se lijepo rasporediti po kosi. Kažu da je treba držati dvije minute, ja ju držim koliko mi treba da se detaljno raščešljam i tako ju četkom rasporedim po cijeloj kosi. Ispire se podnošljivo brzo (s kosom do trtice ne želite nešto što se ispire tri gladne godine, jer pranje kose je i bez toga vremenski zahtjevan posao samo po sebi), a kosa mi izgleda bolje i zdravije nego s (redom) John Frieda, Keune, LaCroa, L’Oreal, Garnier i Artist maskama. A i sve Aussie (osim moje voljene Luscious Long, koja je kosu njegovala i raspetljavala u isto vrijeme 😭) se mogu sakriti pred njom.

Meni sastav proizvoda za kosu znači koliko i sutrašnja vremenska prognoza za Senegal, ali vjerujem da ima ljudi koje a) zanima i b) govore tajni ingredientish jezik, pa eto, samo za njih:



Ako imate kosu koja vapi za malo proteina, svakako preporučam da izvidite ovaj smiješno jeftini dragulj.
Dostupna je, kako sam već rekla, u Lidlu, za 250 ml ćete izdvojiti 13 kn. (Iako, majstori joj mijenjaju ambalažu, nova je vrlo slična, malo joj se natpis razlikuje i - sadrži samo 200 ml. Nda. Ali zažmirit ću im na to jer je i za taj omjer cijene i količine i dalje bagatela.)
Inače, neki dan sam vidjela da su dobili i masku s uljima, koju također jako hvale u Njemačkoj, pa bi se možda (nekome čija kosa vapi za malo ulja – nikako meni 😉 ) isplatilo probati i nju.

Jeste li već probale nešto od Cien kozmetike za kosu? Kako vam se svidjelo?
Koje su vaše najdraže maske? (Uvijek sam u potrazi za još boljima 😉)

Čupavi pozdrav do sljedećeg posta (ne opet za godinu dana, nadam se)
D.

Primjedbe

Popularni postovi