Max Factor FLE Voluptuous

Dan po dan, potroši se još jedna maskara, i dođe vrijeme za kupovinu nove.
Oni koji me znaju, znaju i da sam vjerna Max Factorovim maskarama, još od prve 2000 Calorie koju sam dobila od sestrične za 14. rođendan. Tu i tamo ih prevarim s nekom drugom markom, ali uvijek im se pokunjeno vraćam nakon svake takve avanture.
Bile su tu i Masterpiece, i Masterpiece Max, i Transform, i FLE u nekoliko inkarnacija...

A onda sam u Mülleru ugledala NOVU MF False Lash Effect Voluptuous maskaru. Inače sam slaba na njihove glomazne gumene četkice, a kada izbace novu maskaru, obično bude nešto bolje teksture nego kasnije, i sporije se suši. Pa se onda volim zaletiti i pospremiti ju u košaricu. Na blef. Tako sam napravila i ovaj put.

Znači, ovako: dolazi u karakterističnoj debeloj tubi, kao i ostale sestre iz FLE serije, ovaj puta smaragdnozelene boje, sa zlatnim aplikacijama.


Kada ju otvorite, čeka vas malo iznenađenje: debela gumena četkica je očekivana, ali neočekivan je vrh u obliku malog buzdovana, sa svih strana "načičkan" gumenim iglicama. S druge strane, iglice duž četkice (ne znam koliko će se to vidjeti na fotografijama) su poslagane u obliku dvostruke zavojnice (da, DNK je prva asocijacija ;) ).




Ovih prvih par korištenja, morala sam malo očistiti vrh o tubicu jer se na buzdovanu znalo nakupiti više proizvoda. Ne znam kako će se ponašati kasnije, kada se maskara malo potroši i sasuši.

Sama maskara je teksture uobičajene za MF maskare - srednje vlažna i prilično gusta.
Nanosi se jako lijepo, odgovara mom stilu nanošenja (ne cik-cak potezima koji se inače preporučaju, tako samo famozno slijepim trepavice, nego rotirajućim pokretom od korijena prema vrhovima), trepavicama daje volumen, dužinu i ne slijepi ih. O podizanju ne bih mogla govoriti, jer su moje trepavice izgubljeni slučaj po tom pitanju, ni uvijač ne radi bogznašto.
Izdrži cijeli dan bez razmazivanja i mrvljenja.

A kako izgleda, procijenite same.

Moi sans maskara:
trepavice bez maskare

I moi s jednim (ali propisno nanesenim i lijepo raščešljanim) slojem maskare.
jedan sloj MF Voluptuous maskare



(Da raščistimo jednu stvar: meni je vječna dilema što tko naziva jednim slojem maskare. Meni je jedan sloj jedno umakanje četkice u tubu. Sve što s tim nanosom napravim spada pod jedan sloj. A proći ću četkicom između 3-4 i mali milijun puta, dok ju ne nanesem ravnomjerno i ne raščešljam trepavice. Ako pod jednim slojem mislite na jedan prolazak maskare, onda ovdje ima, brat-bratu, sedam-osam-devet slojeva.)

Kako vidite, trepavice su produžene, voluminizrane (za uvijanje je zaslužan uvijač, i a efekt je prestao prije nego što sam uopće uspjela naočale nataknuti.), a buzdovan je vrlo praktičan za dohvaćanje trepavica u unutarnjem kutu oka. 
Donje trepavice su au naturel, jednostavno zato što ne nosim maskaru na donjim trepavicama, ali ne sumnjam da bi buzdovan bio jako praktičan i za njih.

Summa summarum: jako sam zadovoljna, vjerojatno ću ju kupiti ponovno (ako se ne osuši za par tjedana, ili ako u međuvremenu iz MF kuhinje ne izleti nešto još svemirskije i bolje).
Eto, toliko od mene, nadam se da sam pomogla i olakšala odluku o kupnji.

Hvala na čitanju,
D.


PS
Mali edit: upravo sam shvatila da sam napisala cijelu recenziju a nisam spomenula cijenu. Nda. :D Redovna cijena u Mülleru, gdje sam ju kupila, joj je nekih 105 kn, ali ovih dana je na popustu pa ju se može kupiti za 79.


Primjedbe

  1. Me gusta! :D I ja volim njihove maskare, generalno su mi sve dobre osim te famozne 2000 calories koja ništa pod milim bogom ne radi. :D

    Zapravo sam došla iskomentirati ovo što se tumači kao jedan sloj - tako identično i ja to shvaćam i ne poznajem nijednu curu koja zbilja stavi JEDAN sloj. Ili se družim s krivim osobama? :D

    Super ste mi, curke <3

    Tina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je čak i 2000 calories bila super (za ono doba, kraj devedesetih, top of the pops), jedino su jedno vrijeme sfuškali formulu pa se počela sušiti nevjerojatno brzo. to mi je ustvari najveća zamjerka koju imam na njihove maskare, nakon nekog vremena im promijene formulu i počnu se sušiti astronomskom brzinom.

      hvala na komplimentima <3
      i drago mi je da nam se stavovi oko jednog sloja maskare podudaraju :)

      Izbriši

Objavi komentar

Popularni postovi